Alla som endast orienterat med skolan tycker orientering är skittråkigt, t.o.m jag, men ni ska få veta att RIKTIGT orientering är skitkul. Här har ni 5 bevis.
 
1. Den rädslan att komma bort, känner du aldrig på tävling. Dels så finns det alltid folk kring dig då de flesta kontrollerna ligger i samma område och ska ha de kontrollerna, och dels för att de som håller i tävlingen ser vilka som startat och de som inte kommit i mål flera timmar efter den startade ska dom ut och leta efter, varesej det tar en timme eller en vecka.
 
2. De fina vännerna man får. Man träffar väldigt många människor på t.ex läger, tävlingar, staffetter osv. Alla inom orienteringen är liksom som en familj och man hjälper alltid de som tappat bort sig, jag har träffat så många "tillfälliga" kompisar jag träffat när jag varit vilsen i skogen och vi sprungit samma klass, då har vi sprungit tillsammans i mål och sen aldrig träffats mer. Tragiskt men lite komiskt ändå.
 
3. Man får se ny miljö hela tiden. Ingen skog är den andra lik och alla luktar olika, och det är det som är så fantastiskt.
 
4. Dessutom är inte orienteringen så dyr. Det finns nästan ingenting som kostar flera tusen inom orientering. Det kan vara någon ny svindor sko som kan kosta något tusen, men inte alls som i skidåkningen. Skidor kostar 3 000, stavar lika så. Ett par pjäxor för flera flera tusen och ett par j*kla handskar kan gå på något tusen??
 
5. Just den miljön på TC:n (tävlingscentrum). En liten marka, upplopp med speaker, prisutdelning och massa människor med sina stolsryggsäckar och tält. Sjukt härlig miljö och skulle kunna åka till en tävling bara för TC:n.
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej